Бюджетните козметични находки, за които никой не говори №2

Поредицата за качествени дрогерийни продукти с незаслужено малка популярност продължава. Днес ще поговорим за сенки под формата на молив. Може би много от вас свързват този тип продукт с марките Nyx и Rimmel. Всъщност има още една марка, която определено знае как да поднесе на потребителите високо качество на доста ниска цена - Astor.



Марката се появи на българския пазар преди няколко години в ДМ. Не съм сигурна, че още се предлага там, но можете да поръчате онлайн от Enzo и Parfimo. 

Astor 24H Perfect Stay eyeshadow + liner - дълго има за един наистина страхотен продукт. Сенките са под формата на джъмбо молив. Цветовете са наситени, а формулата на моливите е мека и като масло. Но това не означава, че поставени на клепача се размазват. 

Моливите Astor 24H Perfect Stay eyeshadow + liner са подходящи както за маниаци, така и за начинаещи в грима, защото работата с тях е много лесна. 



Черният молив е номер 700 ultra black. Използвам го като молив за очи. Ако и вие сте опитвали различни техники за подчертаване на вътрешния ъгъл на горния клепач, но в крайна сметка сте решили, че няма смисъл да подлагате очите си на подобни мъчения, то този молив е точно това, което търсите. Цветът е наситено черен и може да го ползвате като очна линия или като основа за тъмни сенки. 

Рисуването ми е като втора природа ;)


Синьо-сребристият молив е номер 720 silver attraction. Използвам го като сенки върху целия клепач. Но най-вече, за да подчертая външния ъгъл на долния клепач. Ако сте със светли очи или просто искате гримът ви да бъде по-различен от стандартния черен или кафяв цвят, то този молив ще придаде деликатно озаряване на погледа, без да е прекалено крещящ.



Тук е мястото да поясня и как остря двата молива от Astor, защото това беше най-трудната задача за мен. Много дълго време търсих специална острилка, която да се справи в меките моливи, чиято опаковка обаче е доста твърда. След доста неуспешни опити и крайно отчаяние, в което се замислях дали е редно да хвърля десетки левове, за да се сдобия с острилка за моливи от висок клас, попаднах на предложението на Catrice. Острилката е на цена от 4 лева, има вход за стандартни тънки моливи и такива с по-голям диаметър. Справя се отлично и с двата вида. 

Цената на Astor 24H Perfect Stay eyeshadow + liner е около 8 лв. Покупката наистина си заслужава, защото разнообразието от цветове е голямо, качеството е високо, позволяват да се използват за различни визии и цената им е ниска. А не са ли именно това критериите, които определят бюджетната находка?




Коментари

Популярни публикации от този блог

Tangle Teezer за разплетена грива

Eurotrip #4: Douglas My Favorite Palette

Код чиста кожа: Как се справих с излишното омазняване и акне