Eurotrip #3: Kiko Milano, Wycon cosmetics

Публикациите с придобивки от вълнуващото пътешествие продължават. В един пост обединявам италианските покупки, макар и да са от различни марки.
Заложих на достъпните и доста известни марки Kiko Milano и Wycon. Постоянно срещам публикации с техни продукти из българските блогове, въпреки че Kiko не се предлагат у нас. 



Прословутите течни матови червила на Wycon. Нали не сте си представяли, че вече нямам такова. Открих магазина им в Сердика Център и преди два месеца се сдобих с много приятен цвят за лятото. Но тъй като съм запалена на тема козметика, знаех, че в колекцията им от матови червила Longlasting liquid lipstick има едно, което е всеобщ любимец. И може би именно популярността му го правеше абсолютно неоткриваемо на българска територия. 

Една ветровита сутрин се лутахме из улиците на Триест и докато се дивяхме на архитектурните красоти, се фокусирах върху магазин на Wycon. Казах си, че това е шансът ми да открия червилото фантом с номер 27. С бодра крачка влязох в магазина и се насочих право към него. Имаха го в наличност! 

Червилото наистина е с разкошен цвят, който е подходящ за лека ежедневна визия, но и за вечерен грим, на който сте наблегнали повече на очите. Да, изсушава устните и аз го нанасям върху балсам за устни (слагам съвсем малко балсам, защото иначе червилото се изтрива много бързо). Трайността е възхитителна, когато преди червилото нанеса молива за устни на Essence 06 Satin Mauve.
Wycon заслужава всички хвалби и ако попаднете на номер 27, изобщо не се чудете.


В магазина на Kiko Milano беше страшна лудница и разглеждането на продуктите беше сведено до минимум. Успях да се добера до прекрасен руж - Shade Fusion 02, който може да се напластява до по-интензивен цвят. Съдържа съвсем малко бляскави частици, които не се забелязват върху кожата, а придават много лек блясък. 

Ползвам ружа и като сенки за очи. Да, може и да ви се стори откачено, но трите цвят са чудесни за цялостна грим визия. 
Единствената ми забележка към продукта е, че се разпрашва малко повече от желаното, но не и прекалено.

Втората ми придобивка от Kiko беше на промоция! Видя ли червен етикет, няма кой да ме удържи, особено когато става дума за единични сенки за очи на цена от 2 евро. Точно толкова струваше този млечно сив цвят.

Използвам подобни цветове за сгъвката на окото и то най-често с други сенки с розови нюанси. Сенките са много пигментирани и намериха място в ежедневния ми грим. 
Дали съжалявам, че само това са продуктите, които избрах от Kiko Milano? Да!

Нали не си мислите, че новите придобивки бяха само тези? Скоро продължавам с останалите, които са и най-интересните - огромна палитра сенки от MakeupRevolution и Douglas Cosmetics My Favorite Palette.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Tangle Teezer за разплетена грива

Eurotrip #4: Douglas My Favorite Palette

Код чиста кожа: Как се справих с излишното омазняване и акне