3 стъпки за хидратация от Biotherm

Сладурковци, днешната тема отново е за грижа за кожата. И ако попитате "А какво ново при декоративната козметика?", ще отговоря, че месецът е февруари, времето е студено и кожата страда. Ето защо днес ще поговорим за 3 продукта от Biotherm, които обещават хидратация за красива кожа.



Първо ще уточня, че трите продукта бяха в комплект, който получих като подарък за Коледа (благодаря ти, кака). И тъй като тя живее в Германия, комплектът е закупен от тамошния Douglas. Не знам дали тук се предлага същия, но марката е добре застъпена и у нас, така че със сигурност се среща и в българските магазини.

Цена: €19.90

Комплектът е насочен към хидратацията на кожата. Подходящ е за дехидратирана кожа, която се нуждае от освежаване и блясък. И трите продукта от Biotherm са предназначени за млада кожа, тъй като не се борят с появата на бръчки, а обещават да преобразят кожата.



Започваме по реда, според който продуктите трябва да бъдат използвани.
На първо място е Biotherm Biosource smooth foam hydra-comfort cleanser, 50ml. Става дума за пяна, която е под формата на мус. Използва се сутрин и вечер за отстраняване на замърсявания по кожата на лицето. Не съм пробвала дали ще се справи изцяло с премахването и на грима, но отстраняването на спирала и очна линия със сигурност биха се оказали проблем.
Консистенцията на пяната е много нежна и не изсушава кожата. Подходяща е за суха кожа и след използване лицето се усеща много меко, без да е прекалено изсушено. Biotherm Biosource smooth foam hydra-comfort cleanser би могла да се превърне в предпочитаната от вас пяна, ако залагате на нежно и същевременно ефективно измиване на лицето.



Вторият помощник за снабдяването на кожата с вода е представен от Biotherm Biosource instant hydratation softening lotion, 100ml. Става дума за тоник, който се нанася на лицето след нейното измиване. Аз използвам памучно тампонче за нанасянето му, но по този начин определено се губи част от продукта. Признавам си, че не съм свикнала да използвам тоник, но Biotherm Biosource instant hydratation softening lotion ми доказа, че има още какво да науча в тази насока. Тоникът попива много бързо и подготвя кожата за нанасянето на крем, който попива по-лесно и в дълбочина, за да разгърне действието си.



Третият герой в комплекта е Biotherm Aquasource, 30ml за суха кожа, който обещава хидратация в рамките на 48 часа. Кремът е за суха кожа, каквато е и моята, но за съжаление с Aquasource не постигнахме съгласие. Да, кремът наистина се отразява много добре на кожата ми, хидратира я и освежава тена. Но не мога да се примиря с лепкавото усещане, което оставя върху нея, поради което използвам крема само вечер преди лягане.

И трите продукта за хидратация на кожата от Biotherm имат свеж и чист аромат, което е още едно предимство. Цената на комплекта в никакъв случай не е висока, тъй като получавате огромно количество и от трите. Ако кожата ви страда през зимните месеци и искате да направите всичко възможно, за да се почувства добре, можете да заложите на комплект Aquasource от Biotherm, който се справя отлично с допълнителната хидратация.



Коментари

Популярни публикации от този блог

Tangle Teezer за разплетена грива

Eurotrip #4: Douglas My Favorite Palette

Код чиста кожа: Как се справих с излишното омазняване и акне