Наистина чиста кожа с Clinique Clarifying lotion

Чиста, по-чиста, най-чиста - каква е кожата ви?

Как трябва да се грижим за наистина чистата кожа? Често задаван въпрос, а отговорите са много. Необходимите продукти за почистване на кожата няма да донесат желания успех, ако не се използват почти религиозно - всяка сутрин и вечер. Но днес в MyMakeUpStarlets ще поговорим за почистващия лосион Clinique Clarifying lotion, който ще ви докаже, че кожата ви може да бъде чиста, по-чиста и още по-чиста.



Какво по-приятно усещане от това вечер да се приберете у дома след дългия ден, да почистите грима си и да измиете лицето си. Но дали то е достатъчно чисто? Clinique Clarifying lotion ще ви докаже, че дори и след измиване на лицето с пяна или специален сапун, по него все още има натрупани замърсявания, които можете да премахнете.

"Трите стъпки" на Clinique са известни по цял свят - почистване, тонизиране или ексфолиране и хидратиране. Може би ви е направило впечатление, че върху опаковките на продуктите от тази серия винаги има цифра: 1, 2, 3, 4. Това не е последователността, в която продуктът трябва да се използва, а типът кожа, за която той е предназначен. Започваме с номер 1, който е за суха кожа, 2 е за нормална към суха или суха към комбиниране, номер 3 е за комбинирана кожа и номер 4 е за комбинирана към мазна.


Моят почистващ лосион е с номер 2 - за суха към комбинирана кожа. Моята кожа е склонна към омазняване в Т-зоната, но по бузите, около устата и по челото има много сухи участъци.

Как използвам Clinique Clarifying lotion? Първо свалям грима от очите (не нося пудра, руж или фон дьо тен), след това измивам лицето с пяна и много вода, когато идва ред и на чудото от Clinique. Нанасям го на памучен тампон и след това го втривам в кожата, като избягвам зоната около очите където кожата е по-тънка и не се нуждае от по-агресивни продукти за почистване.




Ефектът от Clinique Clarifying lotion определено ще ви зашемети. Признавам си, че не очаквах един лосион да повлияе толкова много на кожата ми и да я почисти в дълбочина. Кожата изглежда много чиста, сияеща и без несъвършенства. Clinique Clarifying lotion повлиява и върху белезите от минало, а и настоящо акне, като ускорява процеса по заздравяване и уеднаквяване тена на кожата.

Когато започнах да използвам Clinique Clarifying lotion, се притеснявах, че лосионът ще изсуши прекалено много кожата ми. Оказа се, че съм грешала, защото силата на почистване и отстраняване на мъртвите клетки от повърхността на кожата е точно толкова, колкото трябва да бъде.
Усещам ли кожата си скърцаща от чистота, след като използвам Clinique Clarifying lotion? Не, но и това усещане обикновено е знак, че сте прекалили с почистването и кожата е пресушена.

Clinique Clarifying lotion ще се окаже стъпката в ежедневната грижа за кожата ви, която съвсем скоро ще елиминира необходимостта от продукти за прикриване на недостатъците и несъвършенствата.

Това е от мен и до скоро ;)








Коментари

Популярни публикации от този блог

Tangle Teezer за разплетена грива

Eurotrip #4: Douglas My Favorite Palette

Код чиста кожа: Как се справих с излишното омазняване и акне