Max Factor отвръща на удара - новите матови червила

Спомняте ли си доброто старо време? Не става дума детството или за онова безгрижно лято на брега на морета, става дума за времето, когато матовите червила НЕ контролираха света. Може би си спомняте с умиление дните, в които нанасяхте сатенени червила или блестящи гланцове, и се чувствахте напълно щастливи от формулата и визията им, Е, време е да продължите напред и да забравите за щастливото време със сочни устни. Вече всичко е МАТ.





И за да не остана по-назад, почувствах непреодолимото желание да се сдобия с n-ти номер матово червило. Новите матови червила на Max Factor Velvet Mattes крещяха името ми и нямаше как да откажа любезната им покана. Сдобих се само с един цвят, но и изборът не е голям. Моето е от Лили, където имаше изложени само 4 цвята от новите им матови червила, но всички бяха разкошни - от ежедневни, до вечерни и много съблазнителни.



Но по същество - червилото е в стандартна гилза и цената му беше около 14 лв. Ще се изненадате ли, ако ви кажа, че и опаковката е черен мат? Цветът, който избрах е 05 NUDE. Цветът е смесица между кафяво, розово и малко брик (съвсем ви обърках, нали?). От Max Factor обещават, че става дума за "Овлажняващо усещане и матов завършек за поразителни устни. Матовата текстура е обогатена с масла за меки и кадифени устни.". Всъщност доколко едно матово червило може да обещава комфорт за устните? Безспорно е, че има формули, които не се отразяват пагубно на устните, но всички сме се сблъсквали с такива, които ни убеждават, че устните могат да бъдат по-напукани от 10-дневен престой навън на -40 градуса. Към коя категория спада матовото червило на Max Factor? Формулата наистина е по-щадяща към устните и на края на деня те не ви мразят.



Колко дълго издържа червилото? Можете да сте спокойни, че за около 4-5 часа няма да ви се налага да подновявате червилото си. Не бива да очаквате, че веднъж нанесено, то ще се задържи там през целия работен ден, но и няма да се изтрие след първото хапване. Освен това след въпросните няколко часа червилото оставя лек цвят, който се изтрива доста трудно.



Заслужава ли си да посегнете към щанда на Max Factor? Да, да и пак ДА! Матовото червило се превърна в ежедневното ми оръжие. А фактът, че устните ми се чувстват добре, въпреки че става дума за мат, е огромният плюс на новата им формула.





Коментари

Популярни публикации от този блог

Tangle Teezer за разплетена грива

Eurotrip #4: Douglas My Favorite Palette

Код чиста кожа: Как се справих с излишното омазняване и акне